Björn Ranelids Författarskola.

Den trettionde september 2015, medverkar jag för trettonde gången hos Malou von Siwers i ett program som börjar klockan 10.00. Då skall jag tala under temat konsten att skriva skönlitteratur. Då kungör jag att i december månad 2015 startar jag Björn Ranelids Författarskola. Jag ämnar hålla skolan en helg varje månad året om. Mötena kommer att äga rum i min och Margaretas bostad i Stockholm och i våra sommarhus på Kivik. Det blir sex helger i Stockholm och sex helger på Kivik. Vid varje tillfälle och helg undervisar jag sammanlagt tio timmar under två dagar, lördag och söndag i den månaden som gäller, fem timmar om dagen.

Alla som är intresserade av att höra mig tala om skrivandets konst i skönlitteratur, diskutera och ställa frågor kring ämnet kan anmäla sig från och med december 2015, men observera att jag tar emot tio elever, men inte flera vid varje tillfälle. Det antalet överskrider jag inte, ty jag vill tala direkt till eleverna i en trängre krets. Jag tar emot anmälan två veckor före varje möte.

Efter att ha skrivit trettiofyra böcker, cirka 800 essäer, krönikor och artiklar i olika ämnen torde jag vara tämligen väl skickad att undervisa i det skönlitterära skivandets konst. Jag har gjort ungefär 3500 framträdanden inför publik sedan jag debuterade som författare den 25:e oktober år 1983.
Jag har därtill undervisat i svenska och filosofi under tolv år på ett gymnasium och två år i svenska för invandrare. Jag var doktorand i litteraturvetenskap. Många gånger genom åren har jag talat på skrivarlinjer runtom i Sverige. Det har varit till stor glädje. Jag förutsätter att eleverna har ambitionen att debutera som författare. De bör ha övat och skrivit med den avsikten under en längre eller kortare tid. 

Längre fram kommer jag att skriva mer om min författarskola här på Facebook och jag ämnar skapa en särskild ikon i det ämnet på min hemsida www.bjornranelid.se

 

Vänligen Björn Ranelid.

 1. januari 27, 2017

  Hej, Björn!

  Jag anmäler mig till Din författarskola!
  Du ska veta att jag är klar med min – första bok!
  Jag är fullt medveten om att jag ligger 33 böcker – efter Dig!
  Min bok handlar om min krokiga livsvandring. Ja, Du känner ju mig!

  Vv återkom och ange när Du kan ha plats för mig i Din statusfyllda författarskola

  Vänliga hälsningar
  och
  i kväll ska jag titta på Dig när Du deltar i Skavlans program!
  Tack för all vänlighet Du visat mig genom åren!
  Kamratliga hälsningar
  Lennart
  i Nybro

 2. januari 27, 2017

  Björn jag måste bara säga att du berörde mig djupt när du avslöjade den första meningen i din bok om din biologiska pappa hos Skavlan.
  Att dessa blommor fridlysta men inte barnen skar mig djupt i mitt hjärta och samtidigt tyckte jag mig en sorg i dina ögon.
  Min mor avslöjade vem som var min riktiga far var när jag bara 20 år och ytterligare 16 år senare avslöjas ytterligare en lögn. Hela min barndom bygger på en lögn. Av nån anledning så använder de vuxna barnen till sin egen fördel … ja barnen
  är sannerligen inte fridlysta.
  Jag måste avslöja att jag aldrig har läst en bok skriven av dig men ser nu framemot varje sida den saken är säker.

  Vänligen
  Rebekka Birgisdóttir Satejeff som inom sig bär på författardrömmar hon med. :)

 3. juni 2, 2017

  Hej
  sist jag hörde dig prata nämnde du denna författar skola,
  har en brors dotter som är 13 år med skrivar talang, är intresserad av att veta mer för hennes räkning,
  men är osäker på upplägget,tacksam för mer information
  vänligen Ulrica Jakobsson

Skriv en kommentar

*

Din email kommer inte att publiceras.

© 2015 BJÖRN RANELID AKTIEBOLAG | ORDET ÄR STÖRST!

FÖLJ MIG PÅ: