Krönika den första december år 2015

I mars 2016 ger jag och Albert Bonniers ut min trettiofjärde bok. Det är en roman som har titeln Överbefälhavarens hemlighet. Jag läser in denna roman som ljudbok i december 2015. Under det gångna året 2015 har jag framträtt vid cirka 90 tillfällen runtom i Sverige. I november i år fullbordade Dennis Larsson den sista tagningen i dokumentären om Björn Ranelids liv och författarskap.

Dennis beräknar att vara klar med redigeringen av filmen i januari 2016. Sedan ämnar vi uppvakta Sveriges Television och TV4 för att erbjuda desamma dokumentären.  Titeln blir Björn Ranelid.

Dennis har filmat mig under nästan tre år. De första scenerna tog han när jag vandrade ut från scenen i Globen efter det att jag deltagit i Melodifestivalens final. Han har följt mig när jag framträtt för forskare och entreprenörer i San Francisco i mars 2013 och i Amsterdam när jag och min hustru besökte vår son August. Han var elev på Konsthögskolan där.

Vidare har jag blivit filmad när jag visade var den otäcka olyckan inträffade i Malmö. Då föll jag baklänges från ett trappräcke över en trappa och spräckte min skalle. Röntgenplåtarna förväxlades och jag skickades hem utan att skadan upptäcktes.

Inte förrän på den tredje dagen efter olyckan kom en sjuksköterska hem till mina föräldrar och sade att jag måste åka till Malmö Allmänna Sjukhus och bli inlagd där.

Sedan den olyckan inträffade lider jag av en obruten och gäll ton i mitt huvud som pågått i mer än sextio år av mitt liv. Det har varit ett lidande som jag försökt vända till en själslig styrka och jag har uppenbarligen lyckats med den bedriften och konsten.

Dennis Larsson har gjort ett fantastiskt arbete och han har följt mig till olika skeden av mitt liv och träffat mina barn och min hustru och intervjuat dem var för sig i filmen.

Jag har medverkat i olika program i televisionen. Jag var gäst hos Malou von Sivers för trettonde gången och jag är redan inbokad hos henne i mars 2016 när min roman Överbefälhavarens hemlighet är utgiven.

Jag och Margareta är huvudpersoner i Arga Snickaren VIP som sänds den 22:a januari 2016. Därtill tar jag emot fyra barn som är nio år i Kändisbarnvakten. Det programmet sänds den 12:e februari 2016. De nämnda programmen är redan inspelade.

Jag skriver nu på min trettiofemte bok. Det är en roman om Christina Lindberg. Hon var tidigare nakenmodell och hon har medverkat i tjugo filmer. Christina är utbildad journalist och hon har varit chefredaktör i tidskriften Flygrevy.

Christina är en modig och självständig kvinna och jag ämnar skriva hennes livs historia. Mycket av detta har hon aldrig berättat för någon annan. Jag skall skriva en stark och fullkomligt unik roman som sätter ljuset på kvinnorörelsen och Grupp 8 från 1968 och senare i Sverige.

Jag beräknar att romanen skall ges ut 2017. Dess titel blir Christina Lindberg och vargarna.

Jag börjar min författarskola den femte och sjätte december 2015. Det blir fem timmar vardera dagen i biblioteket på Konstnärshem där jag och Margareta bor. Sedan följer ytterligare fem tillfällen under lika många månader i Stockholm.

Från och med maj 2016 till och med oktober 2016 håller jag min författarskola på Kivik i vårt sommarhus.

All information om Björn Ranelids Författarskola finner ni på min hemsida som har webbadressen bjornranelid.se

 

Björn Ranelid den första december 2015.

Skriv en kommentar

*

Din email kommer inte att publiceras.

© 2015 BJÖRN RANELID AKTIEBOLAG | ORDET ÄR STÖRST!

FÖLJ MIG PÅ: